„Youth Media Marathon, Bălți” – un nou proiect pentru tineri

0
60
Sursa: AO CIDP ANIMA

Tinerii din municipiul Bălți au oportunitatea de a învăța să fie activiști media. Cunoștințele și abilitățile necesare aceștia le vor obține în cadrul activităților din proiectul „Youth Media Marathon, Bălți”, lansat recent.

 

12 tineri amatori în social media din municipiul Bălți au participat la atelierul de inițiere a proiectului, se arată într-un comunicat.  Tinerii au avut parte de activități de cunoaștere și teambuilding, prima interacțiune cu echipa de implementare, familiarizare cu proiectul și obiectivele lui, planul de acțiuni.  

Sursa: OA CIDP ANIMA

Proiectul este implementat de AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”, AO Asociația Reporterilor Media Nord  în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul Uniunii Europene.

În următoarele 4 luni, urmează implicarea tinerilor în Cursul de formare pentru activiști media, Teambuilding-uri pentru echipă, concurs al materialelor media realizate și un Marathon de materiale video în spațiul Anticafenelei Bălți cu implicarea a 125 tineri din municipiu.

În această perioadă vor fi abordate mai multe teme, la câte un training de 2 zile fiecare:

  • „Valorile UE/Servicii publice -Decidenți”;
  • „Reguli în procesul de realizare a fotografie”;
  • „Filmarea și montarea reportajelor video”;
  • „Interviul și StoryTelling – ca metode de informare”.

 

Finalitatea proiectului prevede abilitarea a 12 tineri din regiunea de Nord, în social media și familiarizarea cu valorile europene, conștientizarea importanței prestării serviciilor publice de calitate în mun. Bălți.

Durata proiectului: august 2020 – martie 2021.

 

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Amintim că în luna iunie 2020, API a anunțat că Programul UE de Granturi Locale, Media şi Comunicare, implementat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, a selectat 14 OSC-uri și partenerii lor din mass-media regională, care vor beneficia de suport pentru realizarea unor proiecte de informare și promovare în domeniul serviciilor publice și a protecției mediului.

 

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

 


Articolul precedent+258 cazuri noi de COVID-19 în republică: Și în raionul Soroca astăzi sunt persoane confirmate cu virus
Articolul următorIncredibil, dar adevărat: automobile la prețul…bicicletei pentru copii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.