Viziere de protecție pentru medici și polițiști, confecționate la Soroca

0
886

Acum când echipamentul de protecție, alături de substansțele dezinfectante sunt la mare căutare și destul de greu de găsit, câțiva agenți economici din municipiul Soroca au început să le producă pe loc. Cererea este destul de mare, spun antreprenorii, care se străduie să producă suficiente articole ce ajută persoanele care le poartă să nu înhațe virusul COVID-19.

Viziere de protecție produse la Soroca

Printre antreprenorii care s-au apucat să confecționeze viziere de protecție este și Sergiu Ursachi, unul dintre fondatorii întreprinderii John Pix.

”Sunt mai multe motive din care am început să realizez viziere. În primul rând, când am aflat că în Soroca sunt mai mulți medici infectați cu coronavirus, m-am gândit să încerc și eu să produc viziere. Alt motiv este ca să nu pierd angajații în această perioadă, când activitate nu prea avem, iar cheltuieli avem destul de mari în calitate de agent economic, chiar dacă nu activăm.

Avem o ofertă specială pentru medicii și polițiștii care procură viziere de la noi, ei achită doar costul materialelelor, fără să plătească și munca angajaților mei sau munca mea. Pentru agenții economici și alți cumpărători vizierele sunt la preț standart.

Viziere pentru poliție

Pe lângă utilitate, încercăm să facem vizierele frumoase și le aplicăm diferite elemente distinctive sau de decor”, povestește Sergiu Ursachi.

Întreprinderea are o capacitate de producere de cca 250 de bucăți pe zi. Dar problema e că materia primă pe care o avea în stoc s-a terminat și nu se găsește în Republica Moldova și nici în România, spune antreprenorul. Soluția pe care a găsit-o Sergiu Ursachi cu echipa sa este utilizarea altor materiale, care sunt tăiate printr-un alt mecanizm, însă produsul final iese un pic mai scump. Asta însă nu scade din numărul cererilor, recunoaște antreprenorul, care se străduie să asigure cu numărul zilnic necesar de viziere atât poliția, cât și personalul medical care le solicită.

Bogdan Sârghi, fondatorul Agenției de publicitate Chameleon, este un alt antreprenor care confecționează viziere de protecție, pentru a acoperi necesitatea articolelor pe piață și a oferit doritorilor posibilitatea de a se proteja împotriva virusului.

Viziere de protecție

”Deocamdată doar vindem vizierele, deoarece nu suntem o întreprindere cu rulaj mare. Dar facem articole de calitate la prețuri bune. Mulți producători fac vizierele din plastic, care, atunci cânt o îmbraci și o porți mai mult timp, lasă urme pe frunte. Noi aplicăm un strat din paralon moale, care protejează pielea.

Noi produceam și până acum viziere, dar acum le dăm o altă formă. Este cerere pe piață și le facem și noi, de ce nu? Mai alesc că atunci când produce doar unul, pune un preț majorat și speculează pe chestia asta. Volumul producerii depinde de cerere, iar acum o problemă este și carantina, când nimeni nu poate intra/ieși în oraș, de aceea cu termenii nu mă pot pronunța. Am realizat până acum 1000 de bucăți care vor proteja bine atât medicii, polițiștii, cât și farmaciștii, vânzătorii sau alte persoane care în virtutea profesiei au contact cu mulți oameni” spune Bogdan Sârghi.

Viziere în așteptarea beneficiarilor

Prețul unei viziere produse în Soroca oscilează între 70 – 110  lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.