Vino astăzi la Cetatea Soroca să asculți muzică argentiniană

0
33

Astăzi, începând cu ora 18:30, la Cetatea Soroca va avea loc un concert în aer liber cu muzică argentiniană, interpretată de trupa finlandeză Tango Mono.

Spectacolul face parte din turneul „În Ritmul Pasiunii”, care se desfășoară în trei orașe ale țării, și anume Cahul, Soroca și Chișinău.

Tango Mono este un ansamblu de tineri muzicieni pasionați de muzică, în special, cea a lui Astor Piazzolla. Activi și diverși, fiecare având o carieră impunătoare, plină de turnee, concerte, concursuri și festivaluri internaționale. Dragostea față de meserie i-a încurajat să formeze acest grup în timp ce studiază la Academia Sibelius a Universității de Arte din Helsinki, Finlanda.

Sursa: fb.com/ Tango Mono

Tango Mono își propune să arate publicului şi o latură necunoscută a lui Astor Piazzolla, să îl prezinte aşa cum nu a mai fost văzut şi auzit vreodată în Moldova.

Sursa: fb.com/ Tango Mono

Membrii echipei Tango Mono sunt:

Irina Rusu este violonistă autohtonă remarcabilă care activează ca solistă şi în paralel îşi face și o carieră de muzică de cameră şi orchestră.

Ella Koura are diplomă de Masterat în domeniul muzicii şi acordeon, pe lângă care este şi un profesor întrebat.

Maritta Manner, pianistă virtuoză care este pasionată de diferite genuri de muzică, printre care sunt muzical şi teatru.

Eero Marttila este un contrabasist talentat care colaborează cu majoritatea orchestrelor din Finlanda.

Kenneth Ojutkangas este un muzician excepţional, capabil de a improviza orice gen de muzică pe lângă acest fapt, mai este şi multi-instrumentalist.


Scopul ansamblului este promovarea muzicii calitative şi prietenia internaţională nu doar în Finlanda, ci şi în afara ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.