VIDEO: Voluntarii din Soroca sunt alături de bătrâni și nevoiași

0
556

Un grup de soroceni s-au mobilizat pe internet și au hotărât să ajute persoanele social vulnerabile. Aceștia au răspuns la apelul lui Marin Fotescu, activist civic și membru al Coaliției Societății Civile din municipiul Soroca și fiecare a venit cu contribuția sa. Printre cei care au acceptat provocarea au fost Andrian Cetulean, Inga Bazic, Ludmila Marjinean, Carolina Panas, Nicu Berzoi și alții.

Soroceni au încercat să ajute fiecare cum poate, cineva a propus să coase măști de protecție, altcineva a pus la dispoziție lista agenților economici din Soroca, unii îi vor contacta, ș.a. Echipa îndeamnă sorocenii să doneze produse alimentare, iar voluntarii le vor distribui. Atunci când procură produsele de la diverse magazine din Soroca, uneori primesc și reduceri de la agenții economici care află că acestea vor fi donate.

Voluntarii au atârnat pe garduri în locurile publice sacoșe cu legume, și alte produse. Dar au hotărât la scurt timp să renunțe la această idee din cauza că de ajutoare au încercat să beneficieze alții decât persoanele nevoiașe.

În sprijinul echipei “Soroca voluntar” au venit mai apoi și autoritățile locale, poliția, Direcția Situații Excepționale, câțiva consilieri, reprezentanți ai diferitor forțe politice, cetățeni și agenți economici. Cei care doresc să ajute acest grup de inițiativă se pot alătura și-l apela pe Marin (tel. 062180208) care se ocupă de organizarea echipei.

Acest produs a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 

 


Articolul precedentOMS cere ca pandemia de coronavirus să nu fie „politizată”
Articolul următorDe mâine, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor primi tratament la domiciliu
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.