VIDEO: Interviu. Cum epidemia de COVID-19 a afectat activitatea bisericii

0
948

Observatorul de Nord lansează o serie de materiale jurnalistice despre infecția COVID-19 și modul în care a fost afectată societatea. Unul dintre subiectele abordate este: ”Noua realitate a vieții bisericiești în contextul epidemiei de COVID-19” în care urmărim și relatăm cum  viața bisericii, preoților și enoriașilor au fost afectate de evoluția infecției pe teritoriul RM, restricțiile impuse de autorități…

Urmăriți primul subiect – interviul cu Protoiereul Alexandru ILESCU, chelarul Catedralei episcopale și secretar al Protopopiatului Soroca, despre viața bisericii pe timp de COVID-19, Sărbătoarea Învierii, Paștele Blajinilor în contextul epidemiei, dar și alte aspecte din activitatatea lăcașelor sfinte.

Amintim că, din cauza creșterii numărului de infecții prin COVID-19, în Republica Moldova a fost instalată Starea de Urgență în perioata 17 martie-15 mai, timp în care au fost interzise toate manifestările publice și întrunirile cu public numeros, inclusiv slujbele cu prezența enoriașilor.

Din 5 iunie, autoritățile permit participarea credincioșilor la slujbele religioase, cu respectara normelor sanitaro-iginenice recomandate de autoritățile medicale.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.