Verificări a gradului de pregătire în situaţii excepţionale la Soroca (GALERIE FOTO/VIDEO)

0
42

Astăzi au avut loc mai multe aplicații practice privind verificarea stării protecției civile în raionul Soroca. Prima aplicație s-a desfășurat la Colegiul “M. Eminescu”, unde a fost simulat un incendiu și evacuate persoanele aflate în interiorul instituției. A urmat postul vamal din Soroca, unde specialiștii au reacționat prompt pentru remedierea situației în cazul ruperii paromului și pericolului de inundații.

„În Soroca au avut loc diferite situații excepționale pe parcursul anilor. Astăzi specialiștii au dat dovadă de o pregătire bună. Au fost alese aplicațiile de bază, pentru a fi pregătiți de situații neprevăzute precum incendii, ruperea lanțului de la debarcader. Se face tot posibilul ca consecințele să fie înlăturate cât mai rapid”, a spus primarul de Soroca, Victor Său.

În caz de inundații, specialiștii au la dispoziție ore numărate pentru crearea unui dig, iar materialele necesare trebuie pregătite din timp.

În exerciții au fost implicați și angajații, care au acordat victimelor primul ajutor medical. Este cazul Fabricii de brânzeturi din Soroca, unde a fost improvizată o avarie la o conductă de amoniac. După ce a fost declanșată alarma și evacuate persoanele, intrarea în zonă a fost restricționată.

O altă aplicație a fost susţinută la liceul „C. Stere”, la care au luat parte elevi și profesori. Aceștia au exersat la luarea măsurilor individuale în caz de avarie a unui obiect radioactiv periculos.

De asemenea, a fost simulat un accident rutier, organizarea unei tabere de câmp pentru sinistrați cu asigurarea hranei, cazare și diferite servicii corespunzătoare.

“Până la moment totul a decurs bine. Avem careva obiecții însă acestea pot fi ușor îndreptate. Nu au existat probleme la efectuarea aplicațiilor”, ne-a comunicat Vitalie Mutaf, colonel Serviciul de salvare, Șef adjunct al Direcției protecție civilă.

Menționăm că măsurile vin în contextul hotărârii Guvernului cu privire la pregătirea protecției civile pentru anul curent, care se desfășoară o dată la 5 ani.

 

 

 

 


Articolul precedentDe ce „capitala culturală a Nordului” nu are nevoie de… ”Noroc”?
Articolul următorCimitirul evreiesc de la Vadul Raşcov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.