„Verde” pentru cetățenii ruși în RM. „Roșu„ pentru cetățenii moldoveni în FR?

1
216

 Guvernul Republicii Moldova a anunțat pe 26 august prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă la 15 septembrie. În document se spune că „…de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde – cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare”. Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru sănătate publică, se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările cu mai puțin de 50 de cazuri de infecție la 100 de mii de persoane.

Anterior v-am prezenta lista cu cele 53 de țări, care au roșu pentru RM. Din această listă nu face parte și Rusia. Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a confirmat pentru TASS că Moldova va fi deschisă pentru ruși. „Noile reguli pentru trecerea frontierei moldovenești intră în vigoare la 1 septembrie. <…> Interdicția de intrare în Moldova va fi ridicată, inclusiv pentru cetățenii ruși”, a spus ea. Acum, și cetățenii moldoveni sînt în așteptarea unei decizii din partea autorităților rusești, care le-ar permite accesul liber în Federația Rusă.


Articolul precedentȘi Ungaria închide ușa în fața străinilor
Articolul următorREȚETA DE ACASĂ: Piept de pui cu ciuperci şi dovleac
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.