Vali Boghean Band vine la Soroca în cadrul Caravanei Europene

0
346

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova. Desigur că Soroca nu poate fi o excepție.

Sub genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”, activitățile planificate pe parcursul lunii mai vor evidenția cultura și valorile Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Tradiționalul Orășel European își deschide din nou porțile, de data aceasta în format fizic, la Chișinău și Edineț. În capitală, Orășelul European este organizat pe 14 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, urmat seara de un concert de excepție susținut de artiști din Republica Moldova și Ucraina. Evenimente adiționale pentru a marca Ziua Europei 2022 vor fi organizate la Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți etc. în colaborare cu Banca Europeană de Investiții, autoritățile locale și rețeaua de Eurocluburi și Centre de Informare Europeană din întreaga țară.

La 22 mai 2022, de la ora 16:00, în Parcul Cetății Soroca se va deschide „Orășelul European” cu activități interactive oferite de proiectele finanțate de UE, târg de produse și degustare, concursuri, cursuri de măiestrie și ateliere de lucru. La 20:00 va începe un concert cu genericul „Caravana Europeană cu Vali Boghean Band”, iar de la 21:00 Cetatea Soroca va fi Iluminată în culorile Uniunii Europene.

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va fi difuzat la TV și pe platforma online https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022/, în perioada 16 – 31 mai.

Evenimentele dedicate Zilei Europei se vor desfășura în perioada 9 – 31 mai, iar agenda poate fi accesată pe https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022/. Vă invităm să fiți parte la aceste evenimente creative organizate cu prilejul Zilei Europei!

SURSA: www.eeas.europa.eu

Articolul precedentTRAGEDIE: Din cauza unui bunic iresponsabil, un minor a decedat, iar alții patru au fost traumatizați
Articolul următorDe astăzi, candidații la obținerea permisului de conducere din categoria B, vor fi scutiți de subproba „poligon”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.