Valeriu Covalciuc este noul-vechi primar al satului Zastânca, conform datelor preliminare

0
404

Duminică, 12 iunie, în satul Zastânca locuitorii și-au ales un nou primar, conform datelor preliminare. Acesta se numește Valeriu Covalciuc, care anterior a mai ocupat această funcție, inclusiv a fost primar – interimar după decesul lui Pavel Covalciuc.

Vă reamintim că, în primul tur de scrutin au participat șase candidați, cinci reprezentanți ai formațiunilor politice și un candidat independent. Pe data de 29 mai însă, nici unul din candidați nu a acumulat jumătate plus unu din voturi, de aceea a fost nevoie de un al doilea tur, în care s-au confruntat Valeriu Covalciuc – din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Serghei Purici – din partea Partidului Politic „Șor”. Conform datelor preliminare, prezentate de Comisia electorală Centrală, la urnele de vot s-au prezentat 716 alegători din Zastânca, iar voturile a 696 din ei au fost validate. Din numărul total de voturi, Valeriu Covalciuc a obținut 455 de voturi (65,37 la sută), iar Serghei |Purici – 241 de voturi (34,63 la sută).

Contactat de reporterul nostru, Valeriu Covalciuc a declarat următoarele: „Mulțumesc cetățenilor care au ieșit la vot, fiindcă după validarea rezultatelor voi fi primarul tuturor, nu doar a celor care m-au ales. Mulțumesc mult celor care au fost alături de mine în acest scrutin greu. Este pentru prima dată când pentru funcția de primar al satului Zastânca au concurat șase persoane. Mă voi strădui ca în acești 1,5 ani să îndreptățesc speranțele cetățenilor. Altfel, astăzi (luni – 13 iunie) am întreprins prima acțiune – am mers la Gospodăria Silvică și am contractat 4 metru cubi de lemn pentru primărie și Bibliotecă…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.