Valeriu Căldari din satul Pârlița a câștigat Premiul II la concursul republican „Povestitorii satului”!

0
54

 Recent  Centrul Național de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial  a organizat Concursul național de folclor  literar „Povestitorii satului”,  ediția I-a (varianta online)                                                                                           

Evenimentul s-a desfășurat  cu scopul  de a  descoperi, cerceta, conserva şi valorifica folclorul literar, de a scoate din anonimat  povestitorii satului cu dialectele specifice vetrei etnofolclorice şi păstrarea  graiului de la vatră.

Raionul Soroca  a fost  reprezentat de  Valeriu Caldari, şeful căminului cultural din satul Pârlița, acompaniator al ansamblului folcloric „ Frunze de dor”, cu un program  de întâmplări hazlii auzite de la informatorii  din sat – Bejenari Ana, Vasiliu Ion, Ceban Leonid ş.a.

Din cei  122  de participanti, iubitori  de folclor literar din toată Republica Moldova, Valeriu Caldari  a fost desemnat  cu  Premiul II, la categoria  „Maturi”.

Bravo domnule Povestitor!


Articolul precedent
Articolul următorOlesea vrea să învețe
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.