UTIL: 10 greșeli pe care majoritatea părinților le fac, iar mai târziu le regretă

0
879

 Toți părinții își doresc ca copiii lor să aibă cea mai bună viață posibilă. Mulți dintre ei lucrează pentru a putea cumpăra jucării noi pentru ei, alții sunt stricți pentru că își doresc ca copiii lor să fie disciplinați și orientați spre obiective, alții le oferă copiilor lor posibilitatea de a alege și îi învață să ia decizii pe cont propriu. Fiecare familie are propriile sale modalități de creștere a copilului, dar există un lucru pe care toți părinții îl au în comun: atunci când privesc înapoi, toți vor să remedieze unele dintre greșelile pe care le-au făcut în trecut.

Noi suntem siguri că primii ani din viața unui copil sunt un moment magic de care ar trebui să te bucuri. Pentru că în viitor s-ar putea să regreți niște oportunități pierdute. Așadar, aruncați o privire asupra lucrurilor pe care mulți părinți le regretă pentru a evita repetarea acelorași greșeli.

1. Nu s-au bucurat suficient de comunicarea cu copilul lor.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Un copil mic care crește rapid de la un bebeluș la o persoană relativ independentă are nevoie într-adevăr de un contact constant cu adulții. Dar adevărul este că și părinții au nevoie de această comunicare. Da, în zilele noastre există mai puțin timp liber și este în regulă dacă o mamă face și altceva în timp ce copilul ei se joacă. Dar dacă transformi acest lucru într-un obicei, la un moment dat, ai putea observa că copilul tău a crescut deja și își trăiește propria viață.

Nu există nicio modalitate de a aduce înapoi timpul pe care l-ați pierdut, așa că încercați să fiți nu numai apropiați fizic de copilul dvs., ci și apropiați mental de el. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună.

2. Nu și-au îmbrățișat copilul suficient de des.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Oamenii de știință au dovedit importanța îmbrățișărilor pentru sănătate (atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică). Există o mulțime de avantaje evidente, dar probabil că veți fi de acord că este bine să vă îmbrățișați propriul copil. Uneori, unii părinți nu fac acest lucru din diferite motive și majoritatea sunt eronate sau învechite (cum ar fi sfatul care li se dă mamelor, „nu țineți copilul în brațe prea mult timp, se va obișnui cu asta…”).

În timp, copilul va crește și nu te va lăsa să-l îmbrățișezi. Asadar savurați aceste momente în timp ce mai puteți.

3. Nu au făcut suficiente fotografii și videoclipuri.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Desigur, nu se va întâmpla nimic rău dacă nu faceți fotografii. Nu va afecta starea mentală a copilului, calitățile sale morale sau sănătatea fizică a copilului. Dar este foarte probabil ca, în viitor, să doriți să vă amintiți unele dintre cele mai valoroase momente din viața voastră și să împărtășiți aceste emoții copiilor care au devenit deja adulți. Mulți părinți regretă cu adevărat că nu au folosit mai mult aparatul foto atunci când ar fi trebuit.

Nu veți urmări prea des înregistrarea unui spectacol de artificii, dar cu siguranță veți dori să vedeți (de mai multe ori) primii pași pe care îi face copilul dumneavoastră. Iar albumele foto (în ciuda faptului că avem toate dispozitivele și tehnologia pe care le avem astăzi) sunt totuși cel mai bun și cel mai fiabil mod de a păstra fotografiile importante.

4. Nu și-au notat primele cuvinte pe care le-a spus copilul.

Acestea sunt doar amintiri bune și frumoase. Ai putea trăi cu ușurință fără ele, dar este mult mai bine să le ai.

5. Nu au jucat destule jocuri creative.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Nu spunem că dacă jucați jocuri creative cu copilul dvs., acesta va deveni cu siguranță un mare artist sau un muzician. Dar există o șansă. În primul rând, dacă îți implici copilul într-o mulțime de activități diferite, poți afla ce îl interesează și la ce se pricepe cel mai bine. Mai târziu puteți lucra la dezvoltarea punctelor sale forte. În al doilea rând, orice fel de activitate, de exemplu, citindu-le cu voce tare sau jucându-vă cu plastilina și jucăriile, îl va ajuta să-și dezvolte inteligențaimaginația și le îmbogățește vocabularul. În cele din urmă, vă ajută să faceți legătura dintre dvs. și copilul dvs. mai puternică, iar acest lucru este un motiv suficient de bun pentru a face activități împreună.

Mulți părinți regretă adesea că nu au observat talentele copiilor lor, chiar dacă unele abilități pot fi observate la o vârstă foarte fragedă. Oferiți copilului dvs. șansa de a încerca diferite jocuri și de a citi cât mai mult posibil.

6. Au fost prea stricți.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Un lucru este să îi spui copilului unde a greșit și alta este să urli la el. Există un mit popular conform căruia cu cât sunt mai mari așteptările, cu atât persoana devine mai de succes. Dar, în realitate, puteți obține efectul opus: probleme de comportament și chiar probleme de dezvoltare. Și, desigur, unul dintre dezavantaje ar putea fi o relație șubredă cu copiii tăi.

Pedepsele pentru notele proaste sunt, de asemenea, dăunătoare – ele nu pot decât să-i scadă copilului succesul general la școală. Pedepsiți-vă și recompensați-vă copiii numai pentru lucrurile care contează cu adevărat. Un „4” sau o ceașcă spartă nu însemnă sfârșitul lumii. Nu fi atât de drastic, altfel îți vei îndepărta copilul.

7. Nu au ținut cont de părerea copilului lor.

 

De câte ori ați auzit fraze de genul „Ești prea tânăr pentru a decide” sau „Adulții știu mai bine”. Copiii a căror opinie a fost adesea neglijată pot deveni nesiguri. Are de fapt un sens perfect: cum poți să știi ce vrei de la viață dacă a existat întotdeauna cineva care a luat toate deciziile pentru tine?

Lăsați copilul să-și aleagă și să-și exprime propria opinie. Este mai bine să discutați dorințele și să explicați lucrurile, decât să le ignorați și să le limitați. Așa își va dezvolta încrederea în sine și în deciziile sale. Va fi puternic și mai puțin temător.

8. Nu și-au făcut copilul suficient de fericit.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Amintirile bune din copilăria noastră sunt cele mai valoroase lucruri pe care nimeni nu ni le poate lua. Mai mult decât atât, micile vacanțe se pot transforma în realizări mari mai târziu: dacă un copil crește într-o atmosferă sănătoasă și are o mulțime de experiențe noi, înseamnă că se dezvoltă activ. Copiilor fericiți le este mai ușor să se adapteze la viața adultă și să înceapă relații noi.

Părinții sunt adesea nostalgici cu privire la timpul petrecut împreună. Așadar, bucurați-vă și gândiți-vă cum să vă faceți viața mai interesantă. Asigurați-vă că copilul dvs. are cât mai multe momente fericite în viața sa.

9. Au urmat deseori sfaturile altcuiva.

Există oameni cărora le place să ofere sfaturi, chiar dacă este inadecvat și tinerele mame le ascultă deseori. Când veți vedea acești „experți”, veți auzi multe informații despre cum să vă îmbrăcați, să vă hrăniți și să vă educați mai bine copilul. Dar adevărul este că tu ești părintele și știi mai bine decât oricine altcineva ce este bine pentru copilul tău și ce nu. Desigur, puteți asculta aceste sfaturi, dar nu înseamnă că trebuie să le urmați pe toate.

Și un alt lucru important, nu ar trebui să lăsați străinii să-i spună copilului că este obraznic. Ar trebui să luați întotdeauna apărarea copilului dvs. și să-l faceți să simtă că îl susțineți indiferent ce ar fi. Când are nevoie de sprijin, ar trebui să poată conta întotdeauna pe tine.

10. Nu au fost acolo pentru copiii lor în cele mai importante momente din viața lor.

10 Mistakes Most Parents Regret Making

Unele lucruri care nu ni se par serioase, pot fi cu adevărat grave pentru copiii noștri. Și toți oamenii (în special copiii) trebuie să aibă pe cineva apropiat în momente importante. Chiar dacă ai un motiv întemeiat să ratezi petrecerea de ziua copilului tău, încearcă să nu o ratezi. În viitor, îți va părea rău când îți vei da seama câte evenimente importante ai ratat.

Alegeți un moment pentru a decora bradul împreună, mergeți la teatru sau vizitați-o împreună pe bunica. Copilului îi vor rămâne multe amintiri frumoase. Toate aceste lucruri sunt importante. Iar când copiii vor crește, îți va fi dor de aceste momente.

SURSA: stiai.net


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentTrei consecințe ale accidentului cu bicicliști de la Stăuceni
Articolul următorVezi cine sunt premiații “Galei Fotbalului Sorocean 2022” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.