Ura! Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat pentru aderare

0
268

Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat pentru aderare pe baza înțelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiționale într-o serie de domenii cheie precum reforma justiției, combaterea corupției și administrația publică. Recomandarea a fost aprobată în cadrul unei reuniuni prezidate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vineri, 17 iunie. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat că acest pas reprezintă o „apropiere ireversibilă” a Republicii Moldova în „marea familie europeană”: „Am realizat împreună următorul pas de apropiere ireversibilă a țării în marea familie europeană. Împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament suntem determinați să dinamizăm reformele așteptate de cetățenii noștri. Conștientizăm că acest proces va fi unul complex dar orientat spre un obiectiv clar – dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și obținerea statutului de membru al UE. Republica Moldova aparține Uniunii Europene – este proiectul nostru de țară. Suntem o țară europeană, limba noastră, limba română este o limbă oficială a Uniunii, avem o istorie europeană, cu un sistem politic democratic european”, a scris șeful deplomației moldovenești pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.