Un nou virus atacă copiii: Ce este „Gripa tomatelor” și ce simptome provoacă

0
5684

Un focar al unei noi infecții virale, denumită „gripa tomatelor”, care a fost detectată pentru prima dată la copiii din statul Kerala, sudul Indiei, în mai, s-a răspândit în alte două state.  Oamenii de știință încă încearcă să identifice exact ce provoacă acest virus. A fost numită „gripa tomatelor” din cauza veziculelor roșii dureroase pe care le produce pe corp și este foarte contagioasă. 

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată neamenințătoare pentru viață. Cu toate acestea, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei de COVID-19, este de dorit un management vigilent pentru a preveni alte focare”, se spune în articolul Lancet.

Medicii spun că diagnosticarea „gripei tomatelor„ este dificilă, deoarece simptomele acesteia sunt foarte asemănătoare cu cele ale COVID, Chikungunya și febra Denga. Ultimele două sunt comune în India în timpul sezonului ploios și sunt răspândite de țânțari. Chikungunya este deosebit de răspândită în Kerala.

Virusul ar putea fi, de asemenea, o nouă variantă a bolii virale a mâinii, aftoasei și gurii, o boală infecțioasă comună care vizează în principal copiii cu vârsta între unu și cinci ani și adulții imunocompromiși.

sursa: tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.