Un nou lot de echipamente pentru Centrul de plasament din Bădiceni

0
54

Republica Cehia a donat Republicii Moldova un lot de echipamente medicale (măști, mănuși, costume de protecție, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, halate și șorțuri de unică folosință, viziere), destinate lucrătorilor medicali și beneficiarilor Centrelor de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități din Bădiceni (Soroca), Brânzeni (Edineț), Bălți și Cocieri (Dubăsari), în sumă totală de 588 de mii 161 de lei, informează Ministerul Sănătății.

La eveniment a participat și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu care i-a mulțumit poporului ceh pentru sprijinul acordat în lupta împotriva epidemiei COVID – 19.

”Gestul făcut vine în sprijinul autorităților de a consolida măsurile de prevenire și control a COVID-19 în instituțiile rezidențiale, prin asigurarea cu echipamente de protecție și instruire în utilizarea corectă a acestora. Totodată, mulțumesc Ambasadei Cehe și pentru dotarea celor două spitale raionale cu paturi multifuncționale, care deja au fost distribuite secțiilor de terapie intensivă, precum și organizației People in Need, care a implementat în Republica Moldova mai multe proiecte adresate persoanelor cu dizabilități. Sper ca această asistență să contribuie la lupta cu COVID-19 și să ieșim învingători, nu doar Republica Moldova, dar și toate statele care se confruntă cu această provocare”. a declarat Dumbrăveanu.

Ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, Excelența Sa, Zdeněk Krejčí a precizat că Republica Cehă a alocat fonduri pentru a susține Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei COVID-19. ”Donația oferită este parte a proiectului ”Răspunsul Covid 19 – Ajutăm oamenii cu dizabilități să facă față pandemiei” , care are drept scop reducerea răspândirii COVID-19 și atenuarea efectelor pandemiei asupra profesioniștilor din domeniul sănătății și a persoanelor cu dizabilități din Moldova. În plus, proiectul prevede instruirea personalului medical și a beneficiarilor instituțiilor rezidențiale privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Un alt obiectiv al proiectului este de a reduce impactul socio-economic al pandemiei asupra persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora prin susținerea activităților generatoare de venituri”, a subliniat Krejčí .

Autoritățile amintesc că pe data de 3 noiembrie, Republica Cehă a mai oferit o donație de 21 de paturi multifuncționale pentru secțiile de terapie intensivă a Spitalelor Raionale Căușeni și Călărași, în valoare de 390 de mii de euro.

 


Articolul precedentPlătește 228 sau 2736 de lei și asigură-ți o pensie
Articolul următorOctombrie mai scump decât septembrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.