Un bărbat este documentat de Poliția de Frontieră pentru uz de fals în acte

0
467

Un locuitor al satului Țînțăreni, raionul Anenii Noi este documentat de către polițiștii de frontieră pentru uz de fals în acte. Bărbatul a fost reținut pentru verificări suplimentare în punctul de trecere Briceni pe sensul de ieșire din țară la primele ore ale dimineții de astăzi, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat la linia de control s-a prezentat mijlocul de transport de model Audi A6 Avant înregistrat de către autoritatea competentă a Italiei. Conducătorul auto în vârstă de 38 de ani a fost supus controlului de nivel doi în urma constatării unor nereguli asupra stiker-ului ce validează revizia tehnică a mașinii.

În rezultatul examinării documentului, s-a stabilit incorectitudinea aplicării reviziei tehnice pentru anul curent, cât și lipsa acesteia în ultimii patru ani. Audiat, bărbatul a comunicat că nu este în cunoștință de cauză privind neregulile depistate întrucât a apelat la ajutorul unei persoane necunoscute pentru perfectarea documentelor necesare. Bărbatul a afirmat că deține mașina respectivă din anul 2016 și nu a avut nici o problemă până în prezent.

Astfel, mijlocul de transport a fost indisponibilizat în PTF Briceni, iar cetățeanul moldovean a făcut cale întoarsă de la frontieră. Cercetările sunt dispuse în continuare de către polițiștii de frontieră până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

În ultimele 24 de ore, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat zeci de acțiuni ilegale, printre care:  13 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; două cazuri de trafic ilegal de bunuri; două tentative de trecere a frontierei cu document falsificat;  opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; trei conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor; cinci persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de drept naționale și INTERPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.