Un bărbat din Racovăț a crescut cânepă și acum riscă amendă de până la 62.500 de lei sau închisoare pe doi ani

0
933
    În urma unei  informații operative, polițiștii din Soroca au desfășurat percheziții autorizate la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, din satul Racovăț. Astfel,   în gospodăria bărbatului de 42 de ani, au fost depistate mai multe plante de cânepă, bine îngrijite.
  De asemenea, în cadrul perchezițiilor efectuate, într-o construcție auxiliară au fost depistate două cutiuțe în care se aflau semințe asemănătoare celor de marijuana și o pungă ce conținea masă vegetală cu miros specific. Acestea au fost smulse, ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei. În acest caz a fost inițiată o anchetă în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.
   Conform legii penale, semănatul ori cultivarea de plante ce conţin droguri, prelucrarea ori utilizarea unor astfel de plante fără autorizaţie sau semănatul ori cultivarea de plante pentru fabricarea produselor etnobotanice, săvârşite în scop de înstrăinare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 47 500 la 62 500 de lei sau cu închisoare de până la doi ani.
În prezent, poliția efectuează măsurile necesare pentru acumularea informației privind implicarea și altor persoane în creșterea plantelor cu conținut narcotic. (SURSA: Inspectoratul de poliție Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.