Un bărbat a fost atacat de maidanezi la marginea orașului Soroca, a scăpat cu viață datorită unui șofer

0
3187

Recent, un bărbat a fost atacat de o haită de maidanezi la marginea orașului Soroca, în păduricea de pe drumul ce duce spre Cosăuți. Acesta a avut norocul de un șofer, care s-a oprit și a alungat câinii vagabonzi. Victima s-a ales cu mai multe plăgi la cap și mână, iar acum primește tratament antirabic.

“M-am dus pe la ora 17:00 în pădure să strâng vreo două vreascuri, își amintește Lilian Mutoi, un bărbat din satul Cosăuți. Mergând pe acolo, am auzit o turmă de câini hămăind, care veneau spre mine. Ei fugărea după o căprioară tinerică, se vedea că de departe o urmăresc, căci era obosită sărmana și abia mai putea scăpa de ei. Am sărit înaintea lor, ca să o scap, dar ei s-au făcut potcoavă și un dulău mare, negru, m-a apucat de mână și m-a trântit jos. Am încercat să mă apăr cu cealaltă mână, dar m-au apucat de falcă și gât. Erau vreo 20 de câini mari. Noroc că trecea pe alături un om cu mașina, s-a oprit și a luat o rangă de fier și a început să-i lovească până s-au împrăștiat. Noroc de domnul acela că m-a scăpat, să nu fi fost el, probabil nu mai eram viu în ziua de azi. Eu îi mai vedeam pe acolo, dar nu știam că sunt așa de agresivi. Cineva trebuie să i-a măsuri, să-i prindă, căci asta se poate repeta oricând. Pot să zic că m-am născut în cămașă, dar ce s-ar fi întâmplat dacă trecea vreun copil? Avea să fie o catastrofă. Pe mine când m-au mușcat, mi-au spars falca și am rămas cu două borți”.

De menționat că nu este primul caz când haitele de maidanezi, care mișună pe lângă gunoiștea municipală atacă oameni. Între timp problema rămâne nerezolvată, iar cetățenii (care au creat problema) și autoritățile locale (care ar trebui să o rezolve) pasează responsabilitatea de la unul la altul. 


Articolul precedentCalendarul lunii aprilie : află ce sărbători vom avea
Articolul următorTariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei, estimează ministrul Energiei
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.