Un asteroid mai mare decât Marea Piramidă din Giza va trece azi pe lângă Pământ

0
99
SURSA: descopera.ro

NASA monitorizează un asteroid de mari dimensiuni, denumit 465824 (2010 FR), care urmează să treacă pe lângă Terra duminică, 6 septembrie, în jurul orei 11:38 (ora României).

Asteroidul 465824 (2010 FR), al cărui diametru estimat este între 120 – 270 de metri, de două ori cât faimoasa Mare Piramidă din Giza, va trece pe lângă Terra cu o viteză de 50.533/kmh.

Specialiștii de la NASA l-au inclus în categoria obiectelor apropiate de Pământ potențial periculoase (NEO) din cauza faptului că se află la o distanță de 1,3 unități astronomice (UA) de Soare, în care o UA este distanța standard a Pământului față de Soare. În 6 septembrie, în jurul orei 11:38 (ora României), roca spațială se va afla la cea mai apropiată distanță de Pământ, 7,4 milioane de kilometri.

Din fericire, în ciuda dimensiunii sale gigantice și a faptului că a fost inclus în categoria NEO, experții agenției spațiale nord-americane au spus că nu este nimic îngrijorător, deoarece gigantul spațial nu reprezintă o amenințare la adresa vieții de pe Terra.

Asteroidul 465824 (2010 FR) a fost reperat pentru prima dată în 2010, fiind clasificat ca un asteroid Apollo, deoarece a traversat orbita Pământului.

Peste 2.000 de asteroizi și comete ar putea amenința Pământul
Oamenii de știință monitorizează peste 2.000 de asteroizi și comete care ar putea amenința Pământul, de când o rocă spațială de dimensiunea unei mașini a trecut nedetectată pe lângă Terra la începutul lunii august.

Astronomii de la NASA care au aflat de existența lui abia la șase ore după ce a trecut de Terra l-au descris ca fiind cel mai apropiat obiect din istorie care a zburat pe lângă Pământ. S-a apropiat de planeta noastră la o distanță de 2.950 de kilometri. Dr. Paul Chodas, de la NASA, a spus că asteroidul s-a apropiat nedetectat din direcția Soarelui și din această cauză nu au reușit să-l vadă.

De la acel incident, specialiștii NASA au primit sarcina de a localiza 90% dintre asteroizii și cometele care ar putea afecta Pământului în viitor. Aceștia au identificat „asteroizii ucigași” care măsoară minim 140 de metri și sunt mai ușor de observat de la distanță.

Asteroidul care va trece duminică pe lângă Terra este al treilea de săptămâna aceasta. Alți doi, dintre care unul care măsura mai mult decât un teren de baschet, au trecut marți, 1 septembrie, pe lângă Pământ.

SURSA: descopera.ro

Articolul precedentA plouat cu ordine și medalii pentru actori și interpreți.
Articolul următorVezi pe care adrese va fi deconectată lumina în perioada 7- 11 septembrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.