Un turneu internațional de Judo va fi organizat la Soroca

0
82
Judo

Până la finele acestui an, la Soroca va fi organizat un turneu internațional la Judo. Aceasta va fi posibil în cadrul proiectului “JUDO nu are hotare”, implementat în parteneriat de raionul Soroca și județul Vaslui, România.

Astăzi, la ședința extraordinară a Consiliului raional, aleșii locali au probat, prin vot unanim, proiectul menționat. Potrivit informației prezentate de Tatiana Cebanciuc, specialistă a Serviciului proiecte investiționale a Consiliului raional Soroca, autoritatea soroceană va încheia un Acord-cadru de finanțare cu autoritatea județeană din Vaslui, care este finanțatorul proiectului.

Bugetul proiectului constituie 21836 euro, iar contribuția Consiliului raional Soroca reprezintă 10% din sumă sau 2184 euro. Din acești bani vor fi acoperite cheltuielile de implementare a proioectului, organizarea și desfășurarea turneului și procurarea echipamentului sportiv, a  kimonourilor etc.

Proiectul menționat va permite schimbul de experiență între tinerii sportivi din Republica Moldova și România, creșterea performanțelor în acest domeniu și promovarea modului sănătos de viață, menționează autoritățile sorocene.

Proiectul prevede implicarea a circa 100 de tineri sportivi de pe ambele maluri ale Prutului. Desfășurarea turneului este planificată pentru luna noiembrie curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.