Totul despre Polița de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru 2024: ministra Ala Nemerenco pune punctele pe „i”

0
178
   Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, explică cu lux de amănunte, pe pagina sa de Facebook, despre tot ce ține de Polița de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru 2024.
  Astfel, angajații vor achita în continuare contribuția procentuală în FAOAM în sumă de 9% din salariu și alte recompense; prima de asigurare obligatorie de asistență medicală achitată în sumă fixă vă rămâne aceeași – 12.636 lei; Perioada de procurare a poliței în sumă fixă rămâne aceeași: 1 ianuarie – 31 martie cu aplicarea facilităților de reducere la procurarea acesteia până la 31 martie; Polița de asigurare medicală procurată în sumă fixă este activă din ziua procurării; Perioada de valabilitate a poliței de asigurare medicală procurată în mod individual, în acest an va fi prelungită până la 31 ianuarie a anului viitor și această măsură va fi aplicată în fiecare an; Au fost anulate amenzile pentru persoanele care nu reușesc să achite polița de asigurare în termenul legal.
  Cetățenilor care au procurat polița medicală în mod individual, dar s-au angajat în decursul anului, devenind salariați, li se va restitui plata realizată în surplus.
Fondul AOAM prevede în a.2024 atât venituri, cât şi cheltuieli de peste 15 miliarde 420 de milioane de lei, cu o creștere de peste 9% în comparație cu suma aprobată pentru 2023.
Articolul precedentAmbasadorul Poloniei la Chișinău, E.S. Tomasz Kobzdej, a donat Uniunii Polonezilor din Soroca tehnică intelectuală modernă
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Scrânciobul copilăriei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.