Tinerii din Soroca au discutat cu directorul taberei ”La Dumbravă”

0
162

Recent, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA s-a desfășurat dezbaterea publică a proiectului de decizie ”Cu privire la aprobarea Regulamentului Instituției Publice Tabăra de odihnă pentru copii ,,La Dumbravă” și a Consiliului de Administrație”.

Regulamentul de activitate a taberei de odină a fost subiect de discuție dintre tinerii din raionul Soroca și directorul taberei, domnul Iurie Nitrean. În cadrul discuției participanții au abordat diverse întrebări, printre care criteriile de angajare a educatorilor, salariul acestora; măsuri de siguranță a copiilor pe teritoriul taberei; alimentația și programul de activități al taberei etc. Tinerii au menționat că ar dori ca activitățile să difere de la an la an, incluzând jocuri de societate, de animare a timpului liber, excursii.

”Îmi place să cunosc locuri noi și de aceea consider că excursiile la mănăstiri sau diferite organizații, ar fi o activitate binevenită în programul taberei ”La Dumbravă””, a menționat Haric Cornelia, elevă la Liceul Teoretic ”Petru Rareș”. Directorul Taberei de odihnă pentru copii ”La Dumbravă” a salutat propunerile tinerilor, menționând că aceste schimbări vor fi benefice pentru activitatea taberei. ”Pentru a elabora un plan de activități pe placul copiilor ce se odihnesc la tabăra de vară, trebuie să cunoaștem chiar de la ei ce modificări își doresc. De aceea, pentru a diversifica acest program, consider că trebuie creat un grup de lucru constituit din Consiliile de Tineret, Consiliile de Elevi și Direcția Învățământ Soroca care vor propune jocuri și activități noi”, a declarat domnul Iurie Nitrean.

Activitatea a fost organizată și desfășurată de Consiliul Raional al Tinerilor Soroca în cadrul proiectului ”Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional”, susținut financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Suedia, având ca parteneri Fundația Est-Europeană și Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Nicoleta Muscinschi, președinta Consiliului Raional al Tinerilor Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.