Tinerii din Florești primesc sprijin pentru integrare și dezvoltare

0
80

Un nou proiect important se desfășoară în Florești pentru a ajuta tinerii NEET. Dar ce înseamnă “NEET”? Acești sunt tineri cu vârste între 15 și 29 de ani care nu au un loc de muncă, nu mai merg la școală sau la cursuri. Cu sprijinul Fundației Est-Europene și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, Consiliul Raional de Participare Florești (CRP) lucrează pentru a-i ajutai.

Recent, a avut loc un atelier în care tinerii din oraș și cei din satele mai îndepărtate, cum ar fi Sănătăuca, Japca, Temeleuți, Ștefănești, Iliciovca, Maiscoie, Sevirova, Gura Camencii, s. Mărculești și orașul Mărculești au fost invitați să vorbească despre ce îi preocupă. Au vorbit despre familie, educație și locuri de muncă. În plus, au aflat despre oportunitățile pe care le au pentru a se dezvolta și a avea o viață mai bună.

La acest eveniment au participat și membri ai CRP, precum și reprezentanți ai primăriilor și ai organizațiilor care se preocupă de aceste probleme.

Proiectul CRP Florești se străduiește să aducă schimbări pozitive în viața tinerilor și să îi ajute să se integreze mai bine în societate. Organizatorii mulțumesc pentru sprijinul Primăriei orașului Florești și pentru ospitalitatea Bisericii “Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, care a găzduit evenimentul.


Articolul precedentCe probleme ați rezolva dacă ați fi primar de Drochia?/ VIDEO
Articolul următorTinerii de la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Soroca învață să mănânce sănătos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.