Tatiana Zabulica a reprezentat municipiul Soroca în Programul de instruiri în vederea consolidării capacităților la nivel local, regional și central

0
307
  Solidarity Fund PL în Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova a organizat un program de instruiri în vederea consolidării capacităților la nivel local, regional și central, pentru a facilita implementarea noilor politici de dezvoltare regională și locală pentru localitățile care fac parte din Programului Național de Dezvoltare a Orașelor-Poli de creștere 2021-2027.
   Din delegația Republicii Moldova, care a participat la o vizită de lucru a fost și Tatiana Zabulica, specialist în atragerea investițiilor și implementarea proiectelor la primăria Soroca. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, Tatiana Zabulica, alături de colegii din Edineț,  Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat, a vizitat primăriile Brașov, Sibiu, Blaj, Alba Iulia și comuna Ciugud din județul Alba.
  Sursa scrie că,  „…Accentul, în cadrul întrevederilor, s-a pus pe transferul de bune practici în domeniul planificării strategice, al elaborării Strategiilor de Specializare inteligentă și implementarea proiectelor pentru dezvoltarea urbană durabilă. Reprezentanții autorităților publice din RM au discutat cu specialiștii de la Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov despre proiectele implementate în județ. Pregătirea de proiecte, derularea investițiilor, monitorizarea implementării și a gradului de satisfacție al cetățenilor, bugetarea participativă au constituit subiectul discuției cu echipa tehnică a municipalității din Alba Iulia. Un punct important în programul vizitei a fost deplasarea în Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar, unde a fost vizitată și o nouă grădiniță, o investiție realizată cu fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, s-a mers și la Theodora Golf Club de la Teleac, unul dintre cele mai moderne terenuri de golf din Europa.
   Vă reamintim că, municipiile Soroca,  Edineț,  Ungheni, Orhei, Cahul și Comrat sunt parte a Programului Național de Dezvoltare a Orașelor-Poli. (FOTO: Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.