Țările nordice nu ne vor lăsa să înghețăm la iarnă

0
199

Premierii finlandez, suedez, norvegian şi islandez au declarat că vor ajuta Republica Moldova și Ucraina să-şi asigure aprovizionarea cu gaze în timpul iernii, scrie agora.md cu trimitere la Agerpres.

 Premierul norvegian a semnalat că atât Ucraina cât şi Republica Modova „au nevoie urgent” de garanţii că vor primi în continuare gaz.  „Trebuie să asigurăm gaz Ucrainei pentru a putea trece iarna. Este un lucru pe care toţi trebuie să-l sprijinim”, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store.

Şeful guvernului de la Oslo nu a oferit însă detalii despre cum ar putea contribui Norvegia la aprovizionarea cu gaze a Ucrainei şi a Republicii Moldova. În urma reducerii livrărilor de gaze ruseşti, Norvegia asigură în prezent circa un sfert din importurile de gaze ale UE.

Compania rusă Gazprom a anunţat la începutul lunii octombrie diminuarea livrărilor de gaze către Republica Moldova, respectiv numai 5,7 milioane de metri cubi pe lună, motivând această reducere prin disputele cu Chişinăul asupra plăţii gazelor şi refuzul operatorului ucrainean al conductelor de a oferi un „serviciu integral” pentru transportul acestor gaze.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentO femeie a încercat să vândă cu 4000 euro un dinte de mamut, dar a fost prinsă de poliție
Articolul următorObservatorul de Nord 24 de ani! Ce spun sorocenii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.