„STOP ALCOOL – VIAȚA ARE PRIORITATE”! O nouă Campanie marca IP Soroca

0
52
  Inspectoratul de Poliție Soroca a inițiat Campania locală cu genericul „STOP ALCOOL VIAŢA ARE PRIORITATE”, dedicată prevenirii evenimentelor rutiere grave produse ca urmare a nerespectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare şi consumului de alcool.
   Campania are drept scop principal intensificarea activităţilor de prevenire a accidentelor rutiere, identificarea persoanelor care conduc mijloace de transport în stare de ebrietate alcoolică şi narcotică, respectarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere.
  Poliţiştii din Soroca urmează să desfăşoare numeroase activităţi preventiv – educative. Totodată, vor continua informarea cetăţenilor despre răspunderea contravenţională şi penală pentru încălcarea RCR, conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică şi încălcarea limitei de viteză. Conştientizarea şi implicarea întregii populaţii, în special a tinerilor, în campania de prevenire a accidentelor rutiere, identificarea persoanelor care conduc mijloace de transport în stare de ebrietate alcoolică şi narcotică, respectarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere, în scopul întăririi influenţei factorilor de protecţie şi al reducerii factorilor de risc.
  De asemenea, în cadrul campaniei ne propunem: Creşterea influenţei factorilor de protecţie la vârste mici pentru evitarea accidentelor rutiere şi reducerea cazurilor deja existente; Sensibilizarea şi educarea populaţiei în scopul evitării conducerii mijloacelor de transport , urmare consumului de alcool şi substanţe narcotice; Mobilizarea comunității persoanelor care încalcă RCR, conduc mijloace de transport în stare de ebrietate alcoolică sau narcotic, încalcă limita de viteză, precum și fortificarea capacităților comunității; Sporirea nivelului de cooperare eficientă și consolidarea parteneriatului între autoritățile competente în domeniu și părțile interesate (inclusiv poliție, justiție și medico-sociale).
Campania „#STOP_ALCOOL! #VIAŢA_ARE_PRIORITATE!”va fi desfășurată în perioada 25 martie – 15 mai 2022. (SURSA: IP Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.