Starea de alertă energetică NU AFECTEAZĂ PERSOANELE FIZICE

0
114
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

 Tot mai multă lume se adresează redacției manifestându-și temerea că alerta energentică, instituită în Republica Moldova, ar putea avea un impact negativ asupra populației. Pentru a diminua din aceste temeri noi vă propunem să faceți cunoștință, încă o dată, cu poziția oficială a guvernării.

Așadar, Comisia pentru Situații Excepțională a decis recent stabilirea stării de alertă în ceea ce privește aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale. „Anunțăm stare de alertă anume pentru a preveni declanșarea unei situații de urgență și pentru a fi pregătiți de orice scenariu. Starea de alertă este pentru ca instituțiile responsabile să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetățenilor și a securității energetice a țării”, a spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Potrivit ministrului, starea de alertă a fost decisă în baza hotărârii de Guvern cu privire la situațiile excepționale pe piața gazelor naturale.  Cetățenii nu vor fi afectați de decizie. Comisia a mai decis ca Guvernul să stabilească măsuri compensatorii pentru toți consumatorii, inclusiv juridici, în vederea unei creșteri a prețurilor la gazele naturale. De asemenea, s-a decis eliberarea păcurii din rezerva de stat astfel ca să fie redus consumul de gaz la Termoelectrica. Totodată, s-a impus obligația către Energocom în vederea achiziționării de gaze din Ucraina și România pentru viitoarele luni.

Spânu a reiterat că în continuare se poartă negocieri pentru ca contractul de aprovizionare cu gaze naturale cu Gazprom să fie semnat în condiții bune pentru Republica Moldova.

Articolul precedentÎncă puțin și drumul de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca va fi dat în exploatare
Articolul următorZona din preajma Complexului Eroilor transformat de oameni în gunoiște și veceu / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.