Spitalul raional din Soroca a devenit instituție strategică

0
7931

 În cadrul unui briefing, susținut de administrația municipiului și raionului, cu participarea reprezentanților Spitalului raional, Inspectoratului raional de poliție și a Centrului de Sănătate Publică au fost aduse la cunoștința publicului larg mai multe date și informații utile, legate de lupta cu coronavirusul…

Astfel, conform unor prognoze obiective, numărul de infectați cu coronavirus ar putea ajunge, în raionul Soroca, la 111. 80 la sută din cei depistați ar putea prezenta forme ușoare și medii ale bolii, 15 la sută – forme grave și 5 la sută – forme foarte grave. Pe de altă parte, în urma rectificării Ghidului OMS simptomele, care caraterizează COVID 19 sunt cefaleia, moleșala, durerile de cap și de mușchi, altfel simptoame care sunt prezente și în cazul altor boli.

  După cum a relatat directorea Spitalului raional din Soroca, Angela Rusnac, instituția a devenit una strategică și va activa în conformitate cu un plan elaborat pentru această perioadă. Astfel, bolnavii aduși de Asistența Medicală de Urgență, vor trece printr-un post al poliției, după care urmează Secția boli contagioase, unde fiecărei persoane i se va preleva analizele de laborator, care vor fi trimise la laboratorul Agenției de Sănătate Publică. Rezultatele testerii vor fi prezentate în 24-36 ore.

După aflarea rezultatului testării internarea se va face în Secția de Îngrijiri Cronice de pe strada Decebal sau în Secția de chirurgie. Doamna  Rusnac a reiterate că Spitalul raional este dotat cu tor ce este necesar pentru tratament și pentru a Evita cazurile de infectare a pacienților și a lucrătorilor medicali.

    Pe de altă parte, persoanele care au nevoie stringentă de asistență social se pot adersa la telefoanele 023022548 sau 023030445. (INFO OdN)

Articolul precedentMaternitatea din Soroca și-a sistat activitatea
Articolul următorAzi și mâine se așteaptă înghețuri
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.