Spitalul din Florești va fi asigurat cu energie electrică prin panouri fotovoltaice

0
60

Ministerul Energiei al Republicii Moldova anunță că, UE, prin Programul „Abordarea impactului crizei energetice în R. Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare investește 13 milioane de euro pentru a ajuta RM să depășească criza energetică și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.  Mai multe panouri fotovoltaice cu capacitatea totală de 1 MW vor genera energia necesară pentru 5 spitale raionale din Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași.

Acestea vor produce anual cca 1,2 GWh de energie electrică verde,  vor reduce cu 585 de tone de CO2eq anual emisiile de gaze cu efect de seră și vor  contribui la obiectivul Republicii Moldova de a decarboniza sectorul energetic înainte de anul 2050. (FOTO: Pixabay)

Articolul precedentSergiu Tofilat: La iarnă va fi mai ușor. Tariful la gaz poate scădea sub 13 lei
Articolul următorHoțul care a furat din biserică – pedepsit cu 2 ani de închisoare
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.