Soroceanca Livia Coțaga, printre elevii premiați de prim-ministra Natalia Gavrilița

1
495

49 de elevi din întreaga țară, care au luat 10 pe linie la examenul național de bacalaureat, au fost premiați cu diplome de prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, în cadrul unui eveniment, la Guvern. Printre elevii premiați este și Livia Coțaga de la Liceul Teoretic ”Constantin Stere” din municipiul Soroca.

În cadrul discursului său, șefa Executivului a felicitat tinerii absolvenți pentru realizările obținute și i-a îndemnat să își continue studiile și cariera în structurile guvernamentale din Republica Moldova: „Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, avem multe specialități la care se predă bine, cu aplicarea celor mai noi tehnologii, cu oportunități de creștere profesională deja la etapa studiilor. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare – avem nevoie de voi”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului.
De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit părinților și corpului didactic, pentru efortul depus în educarea celor mai buni liceeni din țară și a menționat că Executivul își va continua reformele inițiate pentru fortificarea sistemului de învățământ la toate nivelele.
”Atât statul, cât și partenerii de dezvoltare au investit enorm în universitățile din Moldova, iar în următorii ani ne-am asumat investiții și mai mari în universități„ a mai spus prim-ministra.
 
sursa: Guvernul Republicii Moldova
Articolul precedentAmintiri din deportări: „Am fost fată mare cu toporul în schinare” / VIDEO
Articolul următorDeportări în depărtări / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.