Soroceanca ce a ucis o fetiță de 10 ani pe trecerea de pietoni, a fost astăzi condamnată

0
10441

La Judecătoria Bălți (sediul Fălești), a avut loc astăzi ședința de judecată pe cazul accidentului rutier de la începutul lunii decembrie 2022, despre care am scris anterior. La volanul automobilului fiind o soroceancă, aceasta a accidentat pe trecerea de pietoni o fată de zece ani, copilul a decedat atunci în urma traumelor primite. 

Avocata acesteia a cerut aplicarea în privința inculpatei a pedepsei sub formă de închisoare pe un termen minim, cu suspendarea condiționată a executării acesteia, pe un termen de probațiune de 2 ani. Și totuși instanța a decis stabilirea pedepsei sub formă de închisoare pe un termen de 4 (patru) ani și 6 (șase) luni, cu executarea acesteia în penitenciar pentru femei de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Dosarul penal a fost pornit în baza Articolului 264: Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport. Cu toate că șoferița a declarat în instanță că mergea cu viteza de 40-50 km/h, iar când a văzut fetița pe trecerea de pietoni în fața sa, a frânat brusc și apoi a virat spre stânga încercând s-o ocolească, prin probatoriul administrat la faza de urmărire penală, s-a dovedit că în premomentul tamponării pietonului inculpata se deplasa în localitate cu viteza de circa 90-100 km/h.

Totodată, până la tamponare, inculpata nu a frânat deloc și nici nu a efectuat vreo manevră de ocolire pe stânga a pietonului în scopul evitării impactului, oprind automobilul său pe carosabil doar după ce s-a produs tamponarea, la distanța de 40 metri și 10 centimetri de la locul tamponării. 

Citiți AICI hotărârea integrală a judecății, care poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.


Articolul precedent11 pentru un titlu: cine va câștiga Cupa președintelui raionului Soroca la volei?
Articolul următor”Mărțișor” cu drag creat în muzeul lui Bulat / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.