Slavă Domnului – a mai apărut încă un partid!

0
340

 *În perioada 6-12 iulie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 12.761 solicitări. Astfel, la instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 4.925 pacienți – 4.208 maturi și 717 copii.

 *La finele anului 2019 în Italia se aflau 124.545 de moldoveni, cu peste 4.300 mai puțin decât erau la finele anului 2018 și cu aproape 18.000 comparativ cu anul 2015.

 *Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul anului 2020, 37 de persoane, printre care 4 minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

 *Deşi este o ţară tânără, Republica Moldova are o populaţie îmbătrânită. Din cei 2,6 milioane de locuitori — 48% sunt bărbaţi, iar 52% femei, arată datele BNS.

 *Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a derulat, în premieră pentru Republica Moldova, campania de vaccinare antirabică a vulpilor. Acest program este cofinanțat de Uniunea Europeană și sprijinit de România.

 *Guvernul Marii Britanii a anunţat un set de investiţii de 705 milioane de lire sterline pentru a instala sisteme de control post-Brexit la frontierele sale. Investițiile vor fi realizate înainte de încheierea anului 2020.

 *Pandemia COVID-19 și carantina impusă de autorități în legătură cu noul coronavirus i-a făcut pe moldoveni să recurgă mai des la plățile fără numerar. Astfel, cifrele arată că plățile fără numerar, în perioada carantinei, au crescut de la 15% la 32%.

 *În Republica Moldova a mai apărut un partid — Partidul Politic NOI, care se poziționează ca fiind o formațiune politică nouă, de centru-stânga, de orientare pro-moldovenească. Formațiunea e condusă de Vladimir Dachi.

 *Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prelungit până la 20 iulie perioade de depunere a actelor la concursul pentru funcția de director în cadrul instituțiilor teatrale subordonate ministerului.

Articolul precedentSe caută mormântul Cleopatrei
Articolul următorHOBBY: Broderia – terapia pentru suflet a doamnei Maria
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.