Și la Soroca a avut loc un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului / VIDEO

0
286

  La 1 noiembrie 2005, Organizația Națiunilor Unite a primit o rezoluție care a instituit ziua de 27 ianuarie drept Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Inițiatori au fost câteva state – Israel, Canada, Australia, Rusia și SUA, iar alte peste 90 de state au fost coautori ai acestui act itoric.

Astăzi, și la Soroca a avut loc un miting dedicat memoriei celor circa 6.000.000 de evrei care au suferit din cauza naziștilor, printre care s-au numărat și mulți soroceni. La eveniment au participat câteva zeci de persoane, iar printre acei care au luat cuvântul în fața celor prezenți au fost baronul rromilor soroceni, Arthur Cerari, și deputata parlamentului Republicii Moldova, Aliona Pilipețcaia.

Vă propunem pentru vizionare un material VIDEO, realizat de reportera Ludmila Mărginean.

.


Articolul precedentAceste drumuri din raionul Soroca vor să le renoveze autoritățile în 2023
Articolul următorLimitele rezistenței corpului nostru și Regula celor trei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.