Și alte stații așteaptă reparație  

0
258

Recent, imaginea unei stații auto din municipiul Soroca, pictată original, a făcut furori pe rețelele de socializare. Fotografia a fost postată de primarul municipiului Victor Său. Am decis să ne interesăm dacă este cumva vorba de începutul unui proiect de renovare a stațiilor auto din oraș, dintre care multe sunt învechite sau neîngrijite.

Contactat prin telefon, domnul Său ne-a informat că stația mediatizată pe rețele a fost pictată în cadrul unui proiect mai larg, realizat în mai multe localități din țară și este unica din Soroca inclusă în acel proiect. Totodată, primarul a menționat că autoritățile intenționează să îmbunătățească aspectul stațiilor auto din oraș. “Pe viitor ne propunem să facem așa în mai multe locuri în municipiul Soroca, inclusiv pe pereții edificiilor abandonate din preajma locurilor de staționare, cum ar fi la piață, vis a vis de stadion, unde este un perete ce nu se repară de vreo 20 de ani”, ne-a informat Victor Său.

Potrivit primarului, construcția tuturor stațiilor din temelie este imposibilă, deoarece municipalitatea nu are așa mulți bani. “Am solicitat de la S.A. ”Drumuri-Soroca” un deviz de cheltuieli pentru așa o oprire. Este vorba de peste 150 mii lei, construită, cu pavaj…”, explică primarul, care susține că este în căutarea altor soluții pentru stațiile auto.

Aspectul stațiilor auto nu este doar obligația autorităților locale, dar și a unor agenți economici care activează în municipiu. Asta deoarece, atunci când primesc autorizația de funcționare, ei se obligă să amenajeze stația auto din preajmă.

În locurile unde s-a permis să fie construite gherete sau magazine mici, beneficiarii erau obligați să amenajeze și stația propriu-zisă și în preajmă să pună pavaj”, a precizat primarul Victor Său.

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii Primăriei Soroca, pe teritoriul orașului sunt 30 de stații auto autorizate. Am făcut o tură și vă propunem o galerie foto a celor mai impresionante prin frumusețea lor sau, dimpotrivă, prin aspectul neîngrijit pe care îl au.

Stația nouă de pe str. V. Stroescu, pictată recent, în cadrul unui proiect.
Stația din str. Independenței, alăturată unui agent economic
Pe str. Ștefan cel Mare stația s-a cam învechit
Stația la care nu ajunge nici un microbuz… Str. Stan Poetaș
Str. Ștefan cel Mare, o stație în construcție continuă…
O stație în combinație cu o gheretă pe str. Ștefan cel Mare
Cu ajutorul celor de la Penitenciarul nr. 6 din Soroca, stația veche de pe str. V. Stroescu a prins culoare
Pe str. Calea Bălțului, unele stații vechi mai sunt și ascunse după buruieni și ramuri
Str. Calea Bălțului – o stație veche se vrea reparată sau… înlocuită cu una modernă

 

 

 

Articolul precedentFotografia zilei: Derbedeii iarăși vandalizează Complexul Memorial
Articolul următorNO COMMENT: Moldova Hybrid Electro Maraton a ajuns la Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.