Și-a omorât colega de salon – o femeie de 41 de ani a fost condamnată la 13 ani de pușcărie

0
787

O femeie, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnată la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor, în penitenciar de tip închis pentru femei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Central, la 25 noiembrie, scrie replicamedia.md

 Femeia a fost acuzată de faptul că, la data de 10 septembrie curent, după miezul nopții, aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din cauza unui conflict cu o pacientă de 39 de ani, profitând de starea de neputință a victimei, care se datora dizabilității, a încercat să o stranguleze cu o haină, după care, a sugrumat-o cu mâniile, iar pentru a-și duce intenția până la capăt, i-a pus o pernă pe fața victimei și s-a urcat pe ea, fapt ce a dus la decesul acesteia.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

În privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv, care se va menține până la intrarea sentinței în vigoare.

„Potrivit raportului de expertiză judiciară psihiatrico-legală în condiții de staționar, expertul a concluzionat că la momentul comiterii infracțiunii, învinuita avea capacitatea de a-și da seama de caracterul acțiunilor sale și de a le conduce, deci a acționat cu discernământ”, notează procuratura.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentLa Soroca este sărbătorită Marea Unire la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” / LIVE VIDEO
Articolul următorDacă nu știați, 78 la sută din solicitanții pentru a primi compensații au fost în categoria „foarte vulnerabilă”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.