Serviciile online ale Poștei Moldovei: indisponibile după un atac cibernetic

0
98

În urma unui atac cibernetic suferit ieri, Serviciile online ale Î.S. ”Poșta Moldovei” rămân indisponibile, conform declarației purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, informează telegraph.md.

Chiar dacă un număr de specialiști din diverse instituții lucrează la recuperarea sistemului afectat de atacul cibernetic și la identificarea celor responsabili pentru acest incident, serviciile oferite de Poșta Moldovei rămân în continuare indisponibile.

În timpul incidentului, care a avut loc ieri, Poșta Moldovei a fost victima unui atac cibernetic de tip “ransomware”, ceea ce a pus în pericol activitatea normală a instituției.

Pe pagina sa oficială de Facebook, Poșta Moldovei a informat publicul că întreprinderea a fost vizată de un atac cibernetic, ceea ce a condus la apariția unor probleme tehnice în sistemul informațional. Ca urmare a acestui incident, prestarea serviciilor poștale și financiare a fost suspendată până la remedierea completă a problemelor tehnice. În același mesaj, Poșta Moldovei și-a cerut scuze clienților pentru neplăcerile cauzate și le-a mulțumit pentru înțelegere.

Situația rămâne sub atenția autorităților, iar eforturile pentru remedierea problemelor și identificarea autorilor atacului continuă în prezent.


Articolul precedentSărbătoare frumoasă la “Casa Buneilor” din satul Racovăț / VIDEO
Articolul următorNoi prețuri pentru carburanți: Benzina depășește 25 de lei per litru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.