Secția consultativă a Spitalului Raional Soroca își reia activitatea în regim special

0
1213
Spitalul Raional Soroca – exemplu de curăţenie pentru oricine

„STAȚI ACASĂ” – acesta a fost cel mai difuzat mesaj de mass-media în ultima luna. A fost decizia OMS, ANSP, MS MPS și noi, cetățenii, suntem obligați să respectăm prevederile impuse de autorități. Evident că televizorul și internetul sunt principalele surse de noutăți în perioada de izolare. Multi autori, multe știri, multe teorii –  de la lilieci până la oculta mondiala, de la nici un pericol până la apocalipsa.

Nu e cazul sa dezbatem aceste teorii, lăsăm pe seama specialiștilor-virusologi, căci este domeniul lor de activitate. Doresc să mă refer la activitatea Secției consultative SR Soroca, care este implicată în acest proces alături de alte secții ale spitalului cât și Centrele medicilor de familie din raionul Soroca si țară. Țin să le mulțumesc tuturor lucrătorilor medicali pentru munca depusa și sacrificiul întru salvarea vieților celor infectați, cu regret neapreciata de unii, dar rămâne pe conștiința lor. Din păcate, avem și colegi, care au pierdut lupta cu virusul… Munca enormă depusă de medici, responsabilitatea majorității populației, efortul depus de autorități atât centrale cât și locale a adus la rezultatul scontat: diminuarea numărului de îmbolnăviri și ca rezultat regimul de carantină a fost sistat. Revenirea la o activitate normală a economiei, sistemului medical, necesită efort coordonat cu toate structurile din teritoriu.

    În următoarea perioadă Secția consultativă a Spitalului Raional Soroca își va relua activitatea în regim special. Țin să menționez că medicii specialiști vor actualiza programările în timpul apropiat pentru a nu crea incomodități pacienților. Pacienții se vor prezenta purtând obligator mască de protecție și mănuși. Consultațiile se efectuează la indicația medicului de familie cu programare la tel. 023023667 (registratura Secției consultative). În scopul prevenirii aglomerației, în fiecare bloc au acces persoanele  programate respectând ora consultației, cu efectuarea la intrare a termometriei.

Vă informez că în data de 7 mai 2020, în spațiile blocurilor nr 1,2,3,4 ale Secției consultative a fost efectuată dezinfecția totală, în vederea asigurării procesului curativ.

Rodica Todirean,
medic-neurolog, șefa Secției consultative IMSP SR Soroca.

Articolul precedentConsiliul Raional Soroca a alocat câte 10 000 lei pentru familiile sorocenilor decedați de Covid-19
Articolul următorDiacov nu părăsește PDM-ul. Și punctum!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.