Satul Căinarii Vechi va avea propria stemă și drapel

0
453

  Două localităţi din nordul Republicii Moldova vor avea propriile stemă şi drapel. Este vorba despre satele Sofia din raionul Drochia şi Căinarii Vechi, raionul Soroca, şi-au înregistrat propriile stemă şi drapel.

Decretele prezidenţiale în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial din 22 octombrie curent.

Astfel, stema satului Căinarii Vechi reprezintă un câmp roşu, o fâşie îngustă ondulată de aur, coborâtă şi însoţită de un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul de argint, iar jos de o ştiucă în fascie, de acelaşi metal. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată roşie, cu talpa galbenă, purtând în mijloc un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul alb. „Cercetătorul Petru Furtună scrie o carte despre localitatea noastră și, la solicitarea lui, printr-o decizie a Consiliului local am decis să elaborăm și să înregistrăm stema și drapelul satului”, ne-a relatat secretara Consiliului local, Lilia Vasilian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.