Sărbătoare pe strada persoanelor în etate

0
47

La 1 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Cu acest prilej, membrii Organizației Veteranilor din raionul Soroca vor mai avea un motiv de bucurie și socializare cu semenii. Aceștia vor avea parte de o sărbătoare, pusă la cale de conducerea organizației în colaborare cu Secția Cultură și Turism și Colegiul de Arte Nicolae Botgros, care pregătesc un concert.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
Vârstnicii din organizație sunt foarte activi în societate, menționează președinte OV din raionul Soroca, Claudia Ivanova, aducând drept exemplu faptul că membrii organizației participă activ la evenimentele cultural-festive desfășurate de autoritățile raionului Soroca și în interiorul organizației. Totodată, deseori membrii organizației merg în excursii, pentru a cunoaște mai bine meleagul natal și a se recrea. Bunăoară, recent, au avut loc două excursii: la Complexul memorialul Șerpeni și la mănăstirea Curchi, mai menționează doamna Ivanova.
Organizația nu uită nici de bătrânii pe care anii grei și sănătatea șubredă îi țin în casă. Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, 50 de bătrâni singuratici, țintuiți la pat vor primi pachete alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.