Salvatorii şi pompierii trec la casă nouă

1
23

Astăzi, la Soroca, a fost inaugurat noul sediu pentru pompieri şi salvatori. Acesta este construit după ultimele cerinţe în domeniu, cu suportul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA în Europa, Oficiul Cooperare Militară, Ambasada SUA în Republica Moldova, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale ale MAI şi autorităţile publice locale.

La festivitatea de deschidere au participat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, reprezentantul Guvernului pentru raionul Soroca, Boris Andonii, Preşedintele raionului Soroca, Mihai Mâţu, primarul de Soroca, Victor Său, conducerea şi efectivul Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca şi alţi oaspeţi şi invitaţi.

Oficialii au ţinut discursuri, în care au subliniat importanţa şi necesitatea modernizării staţiei DSE Soroca, care stă la straja securităţii populaţiei din trei raioane: Soroca, Drochia şi Floreşti.

Construcţia noii Unităţi de Pompieri şi Salvatori a costat circa 660 mii dolari şi este unul dintre cele mai moderne din ţară. Aici angajaţii DSE au sală pentru studiu, sală de sport, dormitoare, bucătărie cu sufragerie, blocuri sanitare, sală de odihnă, oficii pentru echipele de gardă ş.a.

Noile condiţii de muncă bucură mult efectivul DSE, precum şi cele două autospeciale donate în cadrul festivităţii de astăzi, care permit intervenţii la accidente grave, chimice şi biologice.

Unitatea de la Soroca se preconizează a fi sediul pentru viitorul serviciu SMURD, care urmează a fi creat aici.

Tatiana Mitrofan


Articolul precedentŞase fac şi o primărie întreagă nu poate „desface”
Articolul următorŞi dumneavoastră, domnilor Ţăranu şi Nantoi, faceţi mişto din idealurile oamenilor?

1 COMENTARIU

  1. ”cu sprijinul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA”, sintagma valoreaza mai mult decat sediul pentru pompieri…Sa nu uitati sa montati placute in tot orasul idolatrizand SUA pentru gestul incomensurabil! Acesta-i trendul..Sa stai cu mana-ntinsa in fata unui american e un gest de fratie si piosenie. Citesc astazi titluri de articole in secolul, in care se propulseaza ideile liberaliste si asa zise democratice, dar nu vad nicio deosebire intre epoca comunista. Aceeasi slugarnicie….Adica, aceeasi Marie, cu alta palarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.