S-a dat startul lucrărilor de renovare a secţiei de reanimare de la spitalul raional din Soroca / VIDEO

0
170

Condiţii mai bune pentru bolnavii din nordul Republicii Moldova. S-a dat startul lucrărilor de renovare a secţiei de reanimare de la spitalul raional din Soroca. Îmbunăţirea infrastructurii la 11 spitale din ţară este implementată cu sprijinul Băncii Mondiale, transmite tvrmoldova.md

Reanimarea spitalului raional din Soroca este amplasată într-o aripă a instituţiei sanitare. Renovarea secţiei va asigura condiţii de spitalizare la standarde europene.

VALERIU BORDIAN vicedirector, Spitalul raional Soroca: „În afară de reparaţie, secţia va fi dotată cu tot necesarul pentru funcţionarea normală a secţiei. Vor fi folosite cele mai contemporane materiale care se folosesc în domeniu, tapete medicale, ferestrele vor fi, sigur, schimbate, precum şi uşile şi geamurile care sunt folosite în spitalurile europene”.

Renovarea secţiei de reanimare va permite şi creşterea numărului de paturi.

VALERIU BORDIAN vicedirector, Spital raional Soroca: „Această parte a secţiei va avea 6 locuri pentru pacienţii Covid, iar cealaltă – 6 locuri cu alte patologii”.

CRISTIAN CRISTAL constructor: „Prima etapă este demolarea construcţiei vechi, apoi – tencuiala. Timp de un an va fi gata toata reparaţia”.

Oamenii din Soroca spun ca era mare nevoie de modernizarea acestei secţii, la care nu s-au mai făcut lucrări de multă vreme.

Lucrările, în valoare de 17 milioane de euro, sunt finanțate de Banca Mondială prin intermediul ministerului Sanatăţii de la Chişinău.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAtenție! Nu cădeți pradă tentativelor de înșelăciune pe internet împotriva abonaților Netflix
Articolul următorPericolul uriaş din carnea de porc. Cum îţi dai seama dacă e bună de mâncat sau nu. Te îmbolnăveşti imediat dacă nu faci asta
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.