Rusia-Belarus: frate-frate, „dar…sunt mai aproape dinții decât părinții”

0
77

  Federația Rusă a fost pusă în dificultate de evenimentele din Belarus or, și președintele Putin, și diplomația de la Kremlin, în general au un discur neclar în ceea ce privește situația din țara-soră.

Pe de-o parte, ministrul de externe, Serghei Lavrov, recunoaște că scrutinul prezidențial nu a fost lipsit de încălcări, iar pe de altă parte zice că Rusia nu va privi printre degete orice implicare din exterior, în trebuirle interne ale partenerului strategic. Altfel, Kremlinul îi toarnă, probabil, plumb în picioare lui Lukașenco afirmând că „…nu este nevoie ca Rusia să ajute Belarusul militar sau în alt fel”. Bunăoară, purtătorul de cuvânt a lui Putin, Dmitri Peskov, a declarant fără echivoc că „…situaţia din Belarus este o chestiune internă, care ar trebui rezolvată de belaruşii înşişi”. Și aceasta în timp ce Lucașenko declara de curând că Rusia ar fi gata să-l ajute.

Altfel, recent un înalt demnitar european, afirma că  „Ruşii nu prea ştiu pe ce picior să danseze. Ei au ajuns la concluzia că Lukaşenko reprezintă fără îndoială un impas, dar ar fi stânjenitoare pentru ei o soluţionare a crizei în stradă”.


Articolul precedentAgricultorii sunt buni de aldămaș: Guvernul va aloca 300.000.000 lei pentru compensarea pierderilor
Articolul următorTurismul în Republica Moldova a scăzut cu peste 75% din cauza pandemiei de COVID-19
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.