4 cartofi medii
2 ouă
1 ceapă medie
1 lingură ulei
1 lingură pesmeţi/făină
10 gr unt/margarină
20 gr smântână
Sare, piper
Mod de preparare:
Se prepară amestecul de cartofi: bulbii curăţaţi şi feliaţi se fierb până sunt gata, apoi fiertura se scurge, iar cartofii se lasă puţin să se zvânte. Ulterior, pasăm cartofii până obţinem consistenţa de piure. Adăugăm sare, piper după gust, un ou crud, făina.
Pentru umplutură, într-o tigaie, călim ceapa mărunţită, o răcim şi adăugăm un ou fiert, mărunţit, sare şi piper la gust.
Amestecul din cartofi îl porţionăm în câteva bile. Luăm câte o bilă, îi dăm forma unui blat, punem puţină umplutură pe centru şi lipim capetele blatului. Conferim forma unui oval turtit şi îl prăjim pe ambele părţi. Aşa procedăm cu toate bilele.
Se serveşte cu smântână.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.