REȚETA DE ACASĂ: Carne de porc înăbușită cu vin și praz

0
188

Ingrediente:

1 kg carne de porc
2 fire de praz
3 ardei grași
3 linguri de ulei
50 gr. unt
¾ pahar vin sec
3 căței de usturoi
100 ml bulion
Piper negru boabe
Frunze de dafin
Sare

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăți. Pentru o porție se iau 2 bucăți. Carnea se sărează și se pipărează, se stropește cu vin și unt topit, apoi se adaogă usturoiul mărunțit și o parte din praz, foi de dafin. Compoziția se marinează la rece timp de 2-3 ore.

În tigaia cu ulei călit se rumenește carnea marinată, apoi se mută în ceaun și se adaugă deasupra prazul rămas și un ardei gras tăiate inele. Ceilalți doi ardei se mărunțesc în blender sau prin răzătoare, apoi se adaugă la carne, unde turnăm vinul rămas și bulionul. Se condimentează după gust cu sare, piper și se adaugă frunze de dafin. Se înăbușă la cuptor cu capac, până se gătește. Se servește cu mămăligă.

A gătit cu iscusință Alexandra Storceac, gr. 33

 

Bucatar

Poftă mare!


Articolul precedentNoi soroceni au apărut pe lume în perioada 7-14 iulie, băieții sunt în majoritate
Articolul următorCu muștar, morcov sau ketchup: Trei rețete de castraveți conservați care îți lasă gura apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.