Ingrediente:
1 kg carne de porc
2 fire de praz
3 ardei grași
3 linguri de ulei
50 gr. unt
¾ pahar vin sec
3 căței de usturoi
100 ml bulion
Piper negru boabe
Frunze de dafin
Sare
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăți. Pentru o porție se iau 2 bucăți. Carnea se sărează și se pipărează, se stropește cu vin și unt topit, apoi se adaogă usturoiul mărunțit și o parte din praz, foi de dafin. Compoziția se marinează la rece timp de 2-3 ore.
În tigaia cu ulei călit se rumenește carnea marinată, apoi se mută în ceaun și se adaugă deasupra prazul rămas și un ardei gras tăiate inele. Ceilalți doi ardei se mărunțesc în blender sau prin răzătoare, apoi se adaugă la carne, unde turnăm vinul rămas și bulionul. Se condimentează după gust cu sare, piper și se adaugă frunze de dafin. Se înăbușă la cuptor cu capac, până se gătește. Se servește cu mămăligă.
![](https://observatorul.md/wp-content/uploads/2017/06/Alexandra.jpg)