Republica Moldova rămâne pe „Lista Roșie” a României

0
54

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a adoptat, ieri, o nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID. Lista va intra în vigoare în 3 octombrie, la ora 0.00.

    Pe acesat listă rămâne și Republica Moldova, cu o incidență de 3,5. Astfel, cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. La fel, copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în țară.

  Altfel,  se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru șoferii autovehiculelor de transport marfă, precum si pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

 

Articolul precedentÎncă 16 femei și 8 bărbați au decedat din cauza virusului
Articolul următorDe astăzi, 1 octombrie, vom avea restricții. Vezi care sunt acestea.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.