Republica Moldova – locul II din diasporă, la alegerile parlamentare din România

0
82

Conform datelor preliminare,  37.632 de români din Republica Moldova au votat timp de două zile, 5 și 6 decembrie,  în cadrul alegerilor parlamentare din România. Este pentru prima dată când în RM s-a înregistrat a doua cea mai activă prezență din diaspora.

   Primul loc, în acest clasament neoficial al diasporei a fost ocupat de Italia, unde la scrutin au participat peste 48.000 de alegători. Locul III, adică imediat după RM, s-au situat Spania cu peste 33.000 de alegători, Marea Britanie și Germania – circa 30.000 de alegători fiecare… În total, în diaspora au votat circa 260.000 de români.

La fel, conform datelor preliminare, primul loc în aceste alegeri a fost ocupat de PSD, urmat la mică distanta de PNL. Surpriza cea mare a alegerilor a fost partidul AUR, condus de George Simion, dar și scorul mic obținut de PMP și Partidul Pro-România, care nu le-a permis acestor formațiuni să acceadă în legislativ.

 

 


Articolul precedent573 de români soroceni și-au exprimat votul la alegerile parlamentare din România. Află pe cine au ales
Articolul următorUn sfârșit de săptămână activ pentru polițiștii de frontieră din Soroca / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.