Reprezentantul Guvernului în teritoriu, solicită abrogarea dispoziției, iar Președintele raionului Soroca nu este de acord cu conținutul notificării

0
480

Scriam la sfârșitul săptămânii trecute că avem informații despre pregătirea unei notificații din partea Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat în privința abrogării dispoziției de numire a Alionei Rîșchitor în funcție de șef interimar al Direcției Învățământ Soroca. Iată că informația s-a adeverit, iar o astfel de notificare a fost transmisă conducerii Consiliului Raional Soroca.

În documentul semnat de Veaceslav Burlacu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Oficiul teritorial Soroca al Cancelariei de Stat solicită:
1. Abrogarea totală a dispoziției Președintelui raionului Soroca nr.194-p din 11.04.2023
”Cu privire la asigurarea interimatului funcției publice de conducere”, ca fiind ilegală.
2. Informarea în termen de 30 zile a Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat
despre rezultatele examinării notificării în cauză.

La rândul său, Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, nu este de acord cu conținutul notificării. “Consider dispozitia data legală, conducându-mă de actele normative care vizează activitatea Direcției Învațamânt, și Legea funcționarului public 158/2008, contrasemnată de specialiștii de profil din cadrul Consiliului Raional. Aș menționa următoarele, se vede direct că OT a Cancelariei de stat Soroca, are interes în cazul dat, care îndată și au notificat dispoziția dată, interpretând cazul dat cu interes. Le-aș sugera respectivilor să mai studieze actele normative înainte de a face concluzii, care ulterior se publică în mass-media, să nu urmărească doar interesele personale sau de partid…, și dacă nu pot ajuta…, măcar sa nu încurce… Ca exemplu aduc cazul “Hoterm-Servicii” cu care s-au adresat în instanță și la 13.04.23 Curtea de Apel Bălți a respins cererea OT a Cancelariei de stat Soroca, ca neîntemeiată, adică le-a arătat incompetența… Consider dispoziția dată absolut legală, nu vom abroga-o, iar în caz de necesitate, legalitatea va fi demonstrată în instanță, precum și cazul “Hoterm-Servicii”, ne-a declarat Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca.

Amintim că lunea trecută, la Direcția Învățământ Soroca era încă în funcție de șefă Natalia Bucicovscaia, marți, la festivitatea de premiere a celor mai buni pedagogi şi educatori din Soroca, a fost prezentată ca șefă interimară, Alina Covalciuc, iar la sfârșitul săptămânii deja s-a anunțat că la cârma Direcției se află Aliona Rîșchitor.  

 

Articolul precedentLa Soroca a fost sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor / VIDEO
Articolul următorCâte zile poate fi păstrat cozonacul de Paşte. Detaliul care îţi arată că trebuie să îl arunci
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.