Regiunea Cernăuți – unica neatacată de rachetele rusești, iar acordul de pace dintre Rusia și Ucraina – încă scris cu fuiorul pe apă

0
202

  Războiul din Ucraina: în stil telegrafic

  Chiar dacă toată lumea așteaptă demararea unor negocieri de pace, se pare că acest proces este departe de a fi început. Cauza? Rusia dorește să organizeze în regiunile ocupate așa-zisele referendumuri de independență și alipirea lor, iar Kievul, prin gura președintelui Volodimir Zelensky, spune că negocierile nu pot avea loc atâta timp cât Moscova planifică astfel de referendumuri. 

*Activitatea porturilor ucrainene din Marea Neagră a fost preluată. O a doua caravană de nave cu alimente ucrainene a părăsit porturile Odesa și Chornomorsk. Grupul include trei nave de la Ciornomorsk și una încărcată la Odesa. Cele patru nave „Mustafa Necati”, „Star Helena”, „Glory” și „Riva Wind” transportă aproape 170.000 de tone de produse agricole, a precizat ministerul.

*Kievul este de părerea înghețarea războiului timp de șase luni va ajuta Rusia de a atrage mai multe trupe și arme pe front. Consilierul prezidențial de la Kiev,  Mihailo Podolyak, este de părerea că Ucraina ar trebui să înceapă o contraofensivă pentru a elibera mai multe teritorii, în special, în sud: „Cu cât mai multe și mai rapid obținem arme grele, cu atât mai repede putem opri acest război”.

*Continuă bombardarea teritoriului din preajma Centralei nucleare de la Zaporojie și orașului Energodar. Părțile beligerante se acuză reciproc prin aceste acțiuni, care ar putea avea un deznodământ fatal.

*Regiunea Cernăuți este unica din Ucraina, unde încă nu au căzut rachete rusești. Pe de altă parte, cele mai „populare” la ruși sunt regiunile Donețk, Nikolaev, Harkov și, mai nou, Dnipropetrovsk și Zaporojie… (Din presa internațională)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.