Redi-Cereşnovăţ: Pregătiţi pentru situaţii de ploi torenţiale cu vânt puternic

0
69

În satul Parcani, recent, a fost improvizată o situaţie de forţă majoră, în care au fost antrenaţi un grup de localnici, autorităţile locale şi salvatorii soroceni. Activitatea face parte din Planul de pregătire la protecţia civilă pentru anul 2017, informează Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca.

Astfel, pe teritoriul primăriei s.Redi-Cereşnovăţ s-a desfăşurat o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Ploi torenţiale cu vânt puternic”.  Potrivit scenariului după care s-a desfăşurat aplicaţia, în urma situaţiei create localitatea a fost afectată în întregime, au fost deteriorate şi înnămolite mai multe porţiuni de drum local, deteriorate  liniile de curent electric, de legătură telefonică şi inundate mai multe gospodării. Situaţia a  condus la producerea unui accident rutier, izbucnirea unui incendiu în incinta fostei grădiniţe şi la necesitatea evacuării  mai multor sinistraţi din zonele afectate.

„La aplicaţie au fost antrenaţi atît comisia pentru situaţii excepţionale a primăriei cît şi formaţiunile protecţiei civile. Ultimele  au demonstrat nivelul de mobilizare a lor cît şi capacitatea de intervenţie la lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale. În rezultat toate echipele au demonstrat capacităţile necesare pentru salvarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor materiale” a menţionat Eugen Doga, specialist Protecţie Civilă al Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca.

 Potrivit sursei, un punct aparte a aplicaţiei a fost de a verifica acţiunile elevilor în timpul orelor în caz de cutremur de pămînt. „Atît elevii cît şi profesorii  au demonstrat că ştiu cum trebuie să acţioneze  în caz de seism: să nu intrăm în panică, să ne îndepărtăm de la geamuri, să ne adăpostim sub bănci şi doar la comanda profesorului ne evacuăm” a mai menţionat domnul Doga.

Asemenea aplicaţii au mai avut loc şi în alte localităţi din raion. O activitate de acest fel, în viitorul apropiat, va avea loc în primăria satul Zastînca.

Articolul precedentOrganizația Veteranilor din raion împlinește 30 ani de la înființare (FOTO)
Articolul următorCitește mâine în ziarul “OBSERVATORUL DE NORD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.