Realitatea din sistemul medical pentru tinerii specialiști// „Corupție, nănășism, ierarhie, burnout veșnic, nepăsare, hărțuire”

0
158

 Tatiana Gherța

  A dedicat 9 ani studiilor în medicină, iar când a vrut să îmbrace halatul de medic i s-a spus că sistemul nu are nevoie de ea. Vorbim despre Alina Istrate, o tânără care recent a absolvit studiile postuniversitare de rezidențiat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF), căreia i-a fost închisă ușa spre profesia de medic. Alina a lansat un apel public pe o rețea de socializare în care a vorbit despre „sistemul medical defect” și despre corupție, care s-ar poziționa, încă din aulele universitare, mai presus decât jurământul lui Hipocrate. Dezvăluirile au avut efect, însă doar parțial.

 Alina Istrate a absolvit acum patru ani Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Recent a finalizat și studiile de rezidențiat și a obținut diploma de specialist în domeniul alergologiei.

Conform procedurii, după ce a încheiat cei șase ani de studii, a aplicat pentru studiile de rezidențiat pentru a obține specialitatea de alergolog și imunolog. În acel moment a fost repartizată la Institutul Mamei și Copilului. Procedura a fost întărită și print-un contract trilateral semnat între USMF, Ministerul Sănătății și Institutul Mamei și Copilului…

CITIȚI materialul integral pe anticoruptie.md

Articolul precedentDeepfake cu folosirea imaginii Maiei Sandu și a unei bănci comerciale
Articolul următorDetaliile șocante ale tragediei de la Căușeni: bărbatul a fost găsit mort în zăpadă, cu lopata alături
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.