Raionele Soroca, Florești și Drochia participă, până în anul 2024, la completarea Registrului cadastral național

0
351

Agenția Servicii Publice (ASP) împreună cu Agenția Proprietăți Publice vor continua până în 2024, grație Proiectului de înregistrare și evaluare funciară, să completeze Registrul cadastral național al terenurilor publice și private la prețuri preferențiale. Lucrările cadastrale se efectuează din contul proiectului, iar cetățenii sau autoritățile publice locale nu suportă niciun cost, transmite moldpres.md

În perioada de desfășurare a proiectului, anii 2019-2024, se estimează înregistrarea unui număr de peste 300 de mii de terenuri private ceea ce înseamnă titluri de proprietate gratuite pentru deținătorii acestor terenuri și delimitarea a circa 100 de mii de terenuri publice.

„Lucrările au loc în raioanele Ocnița, Edineț, Briceni, Soroca, Florești, Dondușeni, Drochia, Fălești, Sângerei, Strășeni, Glodeni, Călărași, Râșcani, Cimișlia, Basarabeasca, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Hâncești, Șoldănești, Ștefan Vodă, UTA Gagauz-Yeri, Rezina, Nisporeni, Telenești, Ungheni, Cahul, Leova, Cantemir, municipiile Chișinău și Bălți. Cetățenii din raioanele vizate sunt încurajați să participe activ în procesul de consultări publice asupra documentației cadastrale realizate în proiect. Consultările se organizează la primăria din localitate iar statutul acestora – activ sau finalizat poate fi consultat pe site-ul Agenției Servicii Publice, rubrica proiectului PIEF”, indică ASP.

Proiectul de înregistrare și evaluare funciară este realizat în baza Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, și implementat de Agenția Servicii Publice în parteneriat cu Agenția Proprietăți Publice și Agenția Relații Funciare și Cadastru în perioada 2019-2024.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPașaportul RM ocupă locul 47 în lume – moldovenii pot călători, fără vize, în 121 de țări
Articolul următorAmbulanțe noi pentru Substațiile Asistență Medicală de Urgență din Soroca și Drochia
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.